A számítógéppel támogatott egyéni tanácsadások több éves tapasztalata arra késztetett bennünket, hogy jobban előkészítsük az ilyen találkozásokat. Már jóval a személyes tanácsadás előtt fontos megismerni, mi minden tartozik hozzá egy pályaválasztási döntés előkészítéséhez.

Az alábbi letölthető feladatcsoportok egy felkészülési lehetőséget adnak a személyes pályaválasztási tanácsadáshoz.  Meglepő lehet, hogy egyetlen foglalkozásról sem lesz benne egy szó sem. Ellenben megmutatja, mennyi mindent érdemes mérlegelni, mielőtt egy foglalkozást alaposan szemügyre veszünk. Természetesen a pályák ismerete is fontossá válik majd, de előbb magunkat kell megismerni.

A cél, az, hogy megismerjünk és mérlegeljünk minél több olyan körülményt, amik lényegesek lesznek a döntéshez. Azért fontos feladat ez, mert a közgondolkodásban a pályaválasztás általában nagyon kevés szempont figyelembevételével történik.

 

 

A koronavírus miatt jelenleg sajnos korlátozottak az egyéni tanácsadásra a lehetőségek. Emiatt úgy döntöttünk, elérhetővé teszünk néhány kérdőívet a pályaválasztás előtt álló korosztályok részére. Egyetlen mérés, vagy összehasonlítás azonban semmiben sem elegendő. A szabó is többször mér, mielőtt vág. Pályaajánlat csak témánként több kérdőív megfontolt kitöltése alapján adható. Nagyon fontos, hogy a kérdőívek kiértékelése tanácsadó feladata! Amennyiben igénybe venné a tanácsadást ilyen formában, kérjük, keresse kollégáinkat!