Másodszor nyert pályatanácsadói különdíjat a Székesfehérvári Szakképzési Centrum

 

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal keretén belül működő Euroguidance Magyarország Központ 2020-ban harmadik alkalommal hirdette meg a Euroguidance Pályatanácsadói Díjat.

A kétévente megrendezésre kerülő pályázat célja, hogy a magyarországi jó gyakorlatokat összegyűjtse és fórumot biztosítson a szakembereknek a továbbképzésre.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum az idei kiíráson a Pályára fel sorozat harmadik kötetével indult. A kiadvány a legfiatalabbakhoz szól, pályaismereti mondókákkal és versekkel, melyeket Fűrész István pályaorientációs szakértő írt.

A könyv különlegessége, hogy közösségi összefogással készült: a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Tóvárosi Általános Iskola tanulói voltak az illusztrátorok. A kötet célja, hogy a legkisebbeket is bevonja a pályaorientációs tevékenységbe, és hogy lehetőség legyen a tanórák során rejtett tanterv jelleggel pályaorientációs munkát végezni.

Tankerülettel való együttműködés jóvoltából ősszel minden általános iskola megkapja a díjazott kiadványt.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum másodszor nyer Euroguidance különdíjat. 2018-ban „Ez itt a pálya” eszközcsomagját jutalmazták.

A kötetről a Fehérvár Televízió is készített egy összeállítást, melyet itt érhet el.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.