„– Az emberek nem tudják magukról, hogy miben ügyesek?

– Nagyon sokszor nem tudják. Mással foglalkoznak, mint amihez tehetségük van.

– Pedig mindenkinek van valamihez tehetsége?

– Igen. Mindenkinek.

– Ez biztos?

– Egészen biztos.”

Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika

 

„Ilyenképpen az, amit az iskolának el kell végeznie elsősorban az, hogy megtaníttassa velünk, hogy kell tanulni, hogy felkeltse tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson arra, hogy szeressük, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni”

Szentgyörgyi Albert

Kedves Fiatalok!

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Pedagógusok, Oktatók!

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Pályaorientációs honlapján. Elkötelezettek vagyunk a pályaorientáció mellett annak érdekében, hogy segítségével a diákok boldogok legyenek, és sikeres életutakat válasszanak.

Különösen nehéz a 21. században a pályaorientáció a fiatalok számára, hiszen a hagyományos szakmák mellett a digitális kor kihívásai új, ismeretlen foglalkozásokat is teremtenek. Ismeretlen, és izgalmas világ vár a diákokra, amiben a pályaorientációs szakemberek segítenek számukra az eligazodásban, az útkereszteződésekben.

Új, sokszínű pályaorientációs portálunkat szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani. A honlapunkra látogató diákok, szülők, pedagógusok, oktatók számos hasznos információt találhatnak itt.

Meggyőződésünk, hogy a weblap fontos, támogató szerepet tölt be a pályaorientációs tevékenységek megvalósításában. Honlapunkat úgy állítottuk össze, hogy minél több hasznos információhoz jusson általa minden érdeklődő.

Honlapunk segítséget nyújt a pályaelképzelések, pályacélok megfogalmazásához, a pályadöntéshez vezető úton való eligazodáshoz. Érdekes olvasnivalókkal, jó gyakorlatokkal, játékokkal, hasznos ötletekkel találkozhatnak a pályaorientációs portálunkra látogatók.

Ajánljuk ezt a weboldalt minden kedves Olvasó számára a sikeres pályaorientációhoz. Bízunk benne, hogy az itt olvasott tartalom mindannyiuk számára sok hasznos információval szolgál.

Kellemes, sikeres kalandozást kívánunk!

      Kulcsár Szilvia                                                                                             Szépné Holczer Piroska

          kancellár                                                                                                              főigazgató